Γνωριστε τον γιατρο σας

plastikos xeirourgos rinoplastiki athina xristopoulos (2)

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση του botox στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του.

Περισσότερα

Κλειστε το ραντεβου σας

tel banner

Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε άμεσα την επίσκεψή σας για ενημέρωση ή εφαρμογή botox.

Περισσότερα

Δειτε στα video

Φωτογραφιες πριν και μετα

before after banner

Επισκεφτείτε τη photo gallery για να δείτε φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών «πριν-μετά». Εφαρμογές μπότοξ με φυσικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

Μπότοξ και Υπεριδρωσία

Ενώ η παραγωγή ιδρώτα είναι μια φυσιολογική διαδικασία του ανθρώπου, η υπερβολική παραγωγή ιδρώτα σε κάποια άτομα μπορεί να αποτελέσει μια πολύ ενοχλητική κατάσταση για την καθημερινότητά τους. Τα άτομα, τα οποία έχουν υπερβολική εφίδρωση, δεν μπορούν να κάνουν πράγματα που τα υπόλοιπα άτομα μπορούν. Μπορεί να φαίνεται απλό σε αυτούς που δεν έχουν το πρόβλημα αλλά γι’ αυτούς που το έχουν πολλές φορές μπορεί να είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση, που τους καταδυναστεύει την καθημερινότητα. Για παράδειγμα τα άτομα στα οποία ιδρώνουν οι παλάμες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να γράψουν σε ένα φύλλο χαρτί ή να κάνουν μια χειραψία στο επαγγελματικό τους περιβάλλον, άτομα με υπεριδρωσία στις μασχάλες δεν μπορούν να φορέσουν συγκεκριμένου χρώματος ρούχα, διότι ο ιδρώτας φαίνεται πολύ έντονα, υπερβολική εφίδρωση στο μέτωπο για τις γυναίκες μπορεί να σημαίνει αδυναμία χρήσης make up,εφίδρωση στα πέλματα στις γυναίκες μπορεί να είναι απαγορευτικό της χρήσης παπουτσιών με τακούνι. Πριν χρησιμοποιηθεί το μποτοξ στη διόρθωση της υπερβολικής εφίδρωσης, οι άνθρωποι που είχαν αυτό το πρόβλημα προσπαθούσαν με διάφορες αναποτελεσματικές μεθόδους να αντιμετωπίσουν αυτή τη δυσάρεστη και stress-ογόνα κατάσταση. Το botox έφερε πραγματικά την επανάσταση στην διόρθωση του υπερβολικού ιδρώτα.


μποτοξ και υπεριδρωσία 
ΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟ ΒΟΤΟΧ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΦΙΔΡΩΣΗ

Η υπερβολική εφίδρωση οφείλεται στην υπερβολική διέγερση των ιδρωτοποιών αδένων. Ο μηχανισμός δράσης του μπότοξ έχει να κάνει με το ότι εμποδίζει το νευρικό ερέθισμα να φτάσει στους ιδρωτοποιούς αδένες. Ως γνωστόν η δράση του botox είναι να εμποδίζει το νευρικό ερέθισμα να φτάσει στο στόχο του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο στόχος του νευρικού ερεθίσματος είναι οι ιδρωτοποιοί αδένες, οι οποίοι στην περίπτωση αυτή παράγουν υπερβολικό ιδρώτα. Από τη στιγμή που το νευρικό ερέθισμα δεν φτάνει στους  ιδρωτοποιούς αδένες αυτοί σταματούν να παράγουν υπερβολικό ιδρώτα.

Τα νεύρα μετά από μερικούς μήνες αποκτούν πάλι την ικανότητα τους να μεταφέρουν το νευρικό ερέθισμα. Για το λόγο αυτό η  δράση το botox στην υπεριδρωσία είναι συγκεκριμένης διάρκειας. Η διάρκεια είναι περίπου έξι μήνες αλλά βέβαια σε ορισμένα άτομα διαρκεί ακόμη και ένα χρόνο.


υπεριδρωσία στα ποδια και botox


Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
  
Η διαδικασία γίνεται με ενέσιμο τρόπο. Για την αποφυγή του πόνου τοποθετούμε στην περιοχή, όπου θα γίνουν οι εγχύσεις, μια αναισθητική αλοιφή. Αφού δράσει η αλοιφή αυτή, γίνονται πολλαπλές εγχύσεις στην επιφάνεια που θέλουμε να θεραπεύσουμε σε απόσταση περίπου 1 εκ. μεταξύ τους. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 10 με 15 λεπτά ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε να θεραπεύσουμε. Μετά το τέλος της διαδικασίας μπορεί κανείς να κάνει κανονικά τις δραστηριότητές του χωρίς να χρειάζεται να προσέχει κάτι.

Το αποτέλεσμα εμφανίζεται μετά από λίγες ημέρες, οπότε και σταματάει η υπερβολική παραγωγή του ιδρώτα. Όπως προαναφέραμε, το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 6 μήνες, αν και σε κάποια άτομα μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.
Όταν περάσει η δράση του μπότοξ μπορεί κανείς να επαναλάβει τη διαδικασία. Οι επαναλήψεις μπορούν να γίνουν όσο συχνά κα για όσες φορές κανείς επιθυμεί.

Η αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας με botox σε περιοχές όπως οι παλάμες, οι μασχάλες, το μέτωπο, τα πέλματα κ.α. είναι μια διαδικασία θεωρείται αρκετά ασφαλής και με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Παρατηρούμε το φαινόμενο πολλά άτομα να ξεκινούν με δυσπιστία την πρώτη εφαρμογή του bοtox, μη πιστεύοντας ότι μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα που τους απασχολούσε για τόσα χρόνια. Μετά την πρώτη εφαρμογή τα άτομα αυτά γίνονται οι πιο φανατικοί υποστηρικτές αυτής της θεραπείας και δεν θέλουν να την βγάλουν ποτέ από τη ζωή τους. Ιδίως τα άτομα που έχουν δοκιμάσει πάρα πολλές θεραπείες εκπλήσσονται όταν βλέπουν ότι με μία τόσο σύντομη διαδικασία κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα που τους ταλάνιζε για όλη τους τη ζωή.

Newsletter

Γίνετε μέλος στη παρέα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική και αισθητική χειρουργική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισθητική Ανάπλαση 
Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)
210 6985678

Email:anaplasis@a-a.gr

Συχνές επισκέψεις σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

Connect VIA Social media