Γνωριστε τον γιατρο σας

plastikos xeirourgos rinoplastiki athina xristopoulos (2)

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση του botox στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του.

Περισσότερα

Κλειστε το ραντεβου σας

tel banner

Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε άμεσα την επίσκεψή σας για ενημέρωση ή εφαρμογή botox.

Περισσότερα

Δειτε στα video

Φωτογραφιες πριν και μετα

before after banner

Επισκεφτείτε τη photo gallery για να δείτε φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών «πριν-μετά». Εφαρμογές μπότοξ με φυσικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

Κόστος BOTOX - Τιμή

"Πόσο κοστίζει το botox;", "Ποια είναι η τιμή του μπότοξ;" 

Αυτές είναι από τις πιο συχνές ερωτήσεις στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει αρκετή σύγχυση στα άτομα που κάνουν botox όσον αφορά στο κόστος του. Τα περισσότερα άτομα συμπεριφέρονται σαν να ήταν το botox μία πολύ συγκεκριμένη και τυποποιημένη διαδικασία, γεγονός που δεν ισχύει λόγω της εξατομικευμένης εφαρμογής του.

Εξατομίκευση δόσης botox

Πολύ συχνά ακούγεται η ερώτηση: “εσείς πόσο χρεώνεται το botox;”. Η ερώτησή αυτή είναι τελείως άστοχη επειδή το botox δεν είναι μία τυποποιημένη διαδικασία, αλλά διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο. Έτσι τουλάχιστον θα πρέπει να γίνεται, διότι το να γίνεται η ίδια ακριβώς διαδικασία σε όλα τα άτομα είναι λάθος. Αντίστοιχα, φυσικά, θα διαφοροποιηθεί και το κόστος.

κοστος για botox  

Ο ιατρός ως παράγοντας διαμόρφωσης κόστους

Υπάρχουν δύο κατηγορίες γιατρών. Η μία κατηγορία είναι αυτή που προσπαθεί να προσελκύσει πελατεία μέσω μίας πολύ χαμηλής τιμής και η άλλη κατηγορία είναι αυτή που προσπαθεί να προσελκύσει πελατεία μέσω ενός πολύ καλού αποτελέσματος. Το να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα φυσικά δεν γίνεται διότι το botox είναι ακριβό υλικό, στο οποίο εάν ο πλαστικός χειρουργός βάλει αυτό που πραγματικά πρέπει ως ποσότητα, δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι ο φθηνότερος στην αγορά.
Συνήθως, το botox χρεώνεται με βάση την ποσότητα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί, καθώς και την έκταση των περιοχών. Όσο πιο μικρή είναι η περιοχή, τόσο μικραίνει και το κόστος της εφαρμογής. Αντίστοιχα, όσο λιγότερο φάρμακο χρησιμοποιεί ο γιατρός ανά περιοχή, τόσο μικραίνει και πάλι το κόστος της εφαρμογής. Βέβαια, μικρότερη ποσότητα σημαίνει λιγότερη διάρκεια ή φτωχότερο αποτέλεσμα. Επομένως για να συντηρηθεί το αποτέλεσμα θα χρειαστεί κανείς να κάνει πιο συχνές εφαρμογές, άρα το τελικό κόστος παραμένει ίδιο ή και μεγαλύτερο.

Μη εγκεκριμένα σκευάσματα

Ένας λόγος, για τον οποίο το κόστος μπορεί να είναι υπερβολικά χαμηλό, είναι όταν δεν χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα σκευάσματα. Δυστυχώς, κυκλοφορούν πλέον πολλά μη εγκεκριμένα σκευάσματα και για αυτό τον λόγο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Το botox είναι ένα φάρμακο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Μη εγκεκριμένα ή αμφίβολης προέλευσης σκευάσματα μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Η άγνωστη ποιότητα, η έλλειψη αποστείρωσης κατά την παρασκευή του φαρμάκου, η απουσία ελέγχου και πιστοποίησης, κ.α. θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την αισθητική πλευρά του προσώπου μας, αλλά και της ασφάλεια του οργανισμού μας και της υγείας μας. Το κυνήγι της χαμηλότερης δυνατής τιμής δεν είναι μία φρόνιμη σκέψη, αλλά μια συνταγή αποτυχίας. Εξάλλου, από οικονομικής πλευράς, θα πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι τελικά το «κυνήγι» της καλύτερης τιμής μπορεί να αποδειχτεί αρκετά ακριβό.


σκευασμα Botox

Πολλά άτομα επιλέγουν γιατρό με βάση την χαμηλότερη τιμή. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφεύγεται. Η εφαρμογή botox είναι μια ιατρική διαδικασία και ως τέτοια θα πρέπει κανείς να επιλέγει ιατρό με βάση το άτομο που του εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη. Αυτός, ο οποίος εμπνέει εμπιστοσύνη, θα χρησιμοποιήσει και το κατάλληλο φάρμακο στην κατάλληλη δοσολογία, πράγμα που σημαίνει ότι θα δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με ασφάλεια.

Σαφώς το κόστος στην σημερινή εποχή έχει και αυτό σημαντικό ρόλο. Όμως ακόμη σημαντικότερο ρόλο έχει η ασφάλεια του ατόμου καθώς και το καλό αποτέλεσμα. Άλλωστε το να πληρώσει κανείς λιγότερα χρήματα και να έχει μειωμένη διάρκεια στο αποτέλεσμα δεν θεωρείται οικονομία χρημάτων, αλλά μπορεί να αποδειχθεί σπατάλη.  Πόσον μάλλον βέβαια όταν κανείς διακινδυνεύει και θέματα που αφορούν την υγεία του. Υπερβολικά μικρό κόστος θα πρέπει να κινεί υποψίες διότι κανένας γιατρός δεν θα κάνει μία διαδικασία σε τιμές χαμηλότερες από το κόστος που ο ίδιος έχει.

Το υπερβολικά χαμηλό κόστος σημαίνουν ότι μάλλον η διαδικασία έχει προσαρμοστεί στο κόστος παρά το κόστος στη διαδικασία, προς ζημία φυσικά του ενδιαφερομένου.

Newsletter

Γίνετε μέλος στη παρέα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική και αισθητική χειρουργική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισθητική Ανάπλαση 
Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)
210 6985678

Email:anaplasis@a-a.gr

Συχνές επισκέψεις σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

Connect VIA Social media