Γνωριστε τον γιατρο σας

plastikos xeirourgos rinoplastiki athina xristopoulos (2)

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση του botox στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του.

Περισσότερα

Κλειστε το ραντεβου σας

tel banner

Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε άμεσα την επίσκεψή σας για ενημέρωση ή εφαρμογή botox.

Περισσότερα

Δειτε στα video

Φωτογραφιες πριν και μετα

before after banner

Επισκεφτείτε τη photo gallery για να δείτε φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών «πριν-μετά». Εφαρμογές μπότοξ με φυσικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

Τι να προσέξετε όταν κάνετε BOTOX

Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια μιας εφαρμογής botox κρίνονται κυρίως από 2 παράγοντες:
•    την ποιότητα του υλικού και
•    την ποιότητα του γιατρού.

Η ποιότητα του υλικού

Την ποιότητα του υλικού είναι αδύνατον να μπορέσετε να την ελέγξετε. Αναγκαστικά θα βασιστείτε στην εμπιστοσύνη, την οποία θα σας εμπνεύσει ο ιατρός που έχετε επιλέξει. Επομένως, και ο πρώτος παράγοντας, δηλαδή η ποιότητα του υλικού, έχει να κάνει με την ποιότητα του ιατρού, διότι αυτός θα αποφασίσει τι ακριβώς θα χρησιμοποιήσει.

Καλό είναι βέβαια να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο σκευάσματα, τα οποία είναι  εγκεκριμένα και απόλυτα ασφαλή. Το ένα είναι το Botox και το δεύτερο το Dysport. Μπορούμε να πούμε ότι από πλευράς ασφάλειας είναι ισάξια. Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητά τους, ο κάθε γιατρός έχει την δική του άποψη. Επομένως, και πάλι θα πρέπει να εμπιστευτείτε την άποψη του γιατρού που θα κάνει την εφαρμογή.

Προσοχή χρειάζεται διότι τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει πολλά σκευάσματα «τύπου botox», τα οποία όμως είναι αμφίβολης ποιότητας και ασφάλειας. Εάν κάποιος γιατρός χρησιμοποιεί αυτού του είδους τα σκευάσματα είναι αδύνατον να το διαπιστώσετε εκ των προτέρων. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί γιατροί που μπαίνουν στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουν τέτοιου είδους σκευάσματα λόγω χαμηλού κόστους. Αυτό σημαίνει ότι οι υπερβολικά χαμηλές τιμές στο botox θα πρέπει να σας κινούν υποψίες. Ακόμα και αν το φιαλίδιο γράφει «ΒΟΤΟΧ» αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι κι αυτό που περιέχει μέσα είναι botox. Βασικός τρόπος για να αποφύγετε τη χρήση μη εγκεκριμένου προϊόντος είναι το να σκεφτείτε το εξής: κανένας ιατρός, ο οποίος έχει επενδύσει πολλά πάνω στη δουλειά του, δεν θα τα βάλει όλα αυτά σε κίνδυνο προκειμένου να γλιτώσει κάποια χρήματα από την αγορά του υλικού. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο, διότι τα πάντα μπορούν να συμβούν στις μέρες μας και ιδίως σε περίοδο κρίσης. Πάντως, ένας πλαστικός χειρουργός έχει περισσότερα να χάσει παρά να κερδίσει χρησιμοποιώντας τέτοια αμφίβολης ποιότητας και ασφάλειας υλικά. Αντίθετα ιατροί άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι βλέπουν το botox σαν ένα συμπληρωματικό εισόδημα και δεν είναι η κύρια εργασία τους, θεωρούν  ότι δεν έχουν να χάσουν και πολλά με το να χρησιμοποιούν φθηνότερα υλικά. Άλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς δεν γνωρίζουν καν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα μη εγκεκριμένο υλικό. Θεωρώ λοιπόν ότι βασικός τρόπος για να προφυλάξει κανείς τον εαυτό του είναι να επιλέξει ιατρό, ο οποίος θα είχε πολλά να χάσει από τη χρήση κακής ποιότητας υλικού.

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής είναι η ποσότητα του φαρμάκου που θα χρησιμοποιηθεί. Το botox είναι ακριβό φάρμακο και πολλοί ιατροί μειώνουν τη δοσολογία πάνω στην προσπάθειά τους να μειώσουν την τιμή. Στην ουσία βέβαια, για το άτομο, που δέχεται τη διαδικασία, αυτό δεν σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων, διότι η διάρκεια του αποτελέσματος θα είναι μικρότερη. Άρα θα χρειαστεί να επανέλθει στον ιατρό σε συντομότερο χρονικό διάστημα κι επομένως να κάνει περισσότερες εφαρμογές από το σύνηθες. Αυτό τελικά δεν μειώνει το κόστος, αλλά μπορεί και να το αυξάνει. Και αυτό είναι κάτι, το οποίο δεν μπορείτε να ελέγξετε, κι επομένως θα πρέπει να βασιστείτε στην εντιμότητα του γιατρού.


μποτοξ υλικο botox
Η ποιότητα του ιατρού

Είναι πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν έναν καλής ποιότητας γιατρό. Το πρώτο που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι η ειδικότητά του. Είναι γνωστό σε όλους ότι η βασικότερη ειδικότητα, που ασχολείται  με την αισθητική του ατόμου και που έχει πλήρη γνώση των διαδικασιών ομορφιάς, είναι η πλαστική χειρουργική. Στη χώρα μας δεν υπάρχει ίσως ειδικότητα που να μην έχει προσπαθήσει να «εισέλθει» στο χώρο της αισθητικής και να κάνει εφαρμογές botox. Μπορούμε να αναφέρουμε πλειάδα διαφορετικών ειδικοτήτων, που είναι άσχετες με την αισθητική χειρουργική, οι οποίες  προσπαθούν να εντάξουν το botox στις δραστηριότητές τους, προκειμένου να αυξήσουν το εισόδημά τους. Τα άτομα αυτά συνήθως ξεκινούν δειλά και μετά από λίγο καιρό παίρνουν θάρρος και αρχίζουν να το εφαρμόζουν κατά κόρον. Μάλιστα πολλές φορές  έχει παρατηρηθεί να εφαρμόζουν botox και άτομα που δεν είναι καν γιατροί.

Η εφαρμογή του botox στον μη γνώστη φαίνεται σαν κάτι εύκολο. Όμως τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν είναι απλό και όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν τις ιδιαιτερότητές τους. Πιθανόν θα ακούσετε γιατρούς, οι οποίοι είναι πάρα πολύ έμπειροι στη χρήση του botox, να λένε ότι  «ακόμα και τώρα, κάθε μέρα, συνεχίζω να μαθαίνω κάτι περισσότερο για το μπότοξ». Αντίθετα, το θράσος της άγνοιας κάνει πολλούς γιατρούς και μη γιατρούς να τολμούν να κάνουν εφαρμογή botox, διότι υποθέτουν ότι τίποτα δεν θα πάει στραβά. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και γι’ αυτό ο ιατρός θα πρέπει να έχει μεγάλη πείρα για να  εξατομικεύει κάθε εφαρμογή του. Δυστυχώς, πολλοί γιατροί έχουν μάθει μια τυποποιημένη διαδικασία κι εφαρμόζουν σε όλους ακριβώς το ίδιο. Επίσης, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, δεν γνωρίζουν τον τρόπο να το αντιμετωπίσουν.

Γενικά, βασικό ρόλο παίζει η εμπιστοσύνη που σας εμπνέει  ο συγκεκριμένος ιατρός. Η εμπιστοσύνη βέβαια αυτή δεν πρέπει να βασίζεται σε μεγάλα και φανταχτερά λόγια, ούτε στο πόσο διαφημισμένος είναι ο συγκεκριμένος ιατρός. Θα πρέπει να βασίζεται στο χαρακτήρα του και κατά πόσο σας φαίνεται έντιμο άτομο.

Το σημαντικότερο όλων είναι η σωστή επαφή κι ενημέρωση που πρέπει να έχετε από τον ιατρό σας. Ενημερωθείτε σωστά για τη διαδικασία του botox  και κυρίως για το αν είναι κατάλληλο για τις δικές σας ρυτίδες. Επίσης, ενημερωθείτε αν υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι διόρθωσης των ρυτίδων σας.


Newsletter

Γίνετε μέλος στη παρέα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική και αισθητική χειρουργική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισθητική Ανάπλαση 
Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)
210 6985678

Email:anaplasis@a-a.gr

Συχνές επισκέψεις σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

Connect VIA Social media