Γνωριστε τον γιατρο σας

plastikos xeirourgos rinoplastiki athina xristopoulos (2)

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση του botox στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του.

Περισσότερα

Κλειστε το ραντεβου σας

tel banner

Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε άμεσα την επίσκεψή σας για ενημέρωση ή εφαρμογή botox.

Περισσότερα

Δειτε στα video

Φωτογραφιες πριν και μετα

before after banner

Επισκεφτείτε τη photo gallery για να δείτε φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών «πριν-μετά». Εφαρμογές μπότοξ με φυσικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

Υαλουρονικό

Υαλουρονικό, μπότοξ στα χειληΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ

Το υαλουρονικό είναι ένα απορροφήσιμο υλικό που χρησιμοποιούμε στη διόρθωση των ρυτίδων. Ως απορροφήσιμο έχει συγκεκριμένη διάρκεια δράσης. Αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή η ρυτίδα επανέρχεται στην αρχική περίπου κατάσταση, ίσως και λίγο καλύτερα. Ο χρόνος που χρειάζεται προκειμένου να επανέλθει στην αρχική κατάσταση διαφέρει ανάλογα με διάφορους παράγοντες. Οι παράγοντες αυτοί είναι κυρίως το είδος του υαλουρονικού, η ιδιαιτερότητα του κάθε ατόμου και η περιοχή στην οποία τοποθετείται. Οι εταιρείες, που κατασκευάζουν υαλουρονικό, συνήθως προσφέρουν μια ποικιλία υαλουρονικών, τα οποία έχουν διαφορετική διάρκεια. Υπάρχει υαλουρονικό που διαρκεί περίπου 6 μήνες, άλλα που διαρκούν 9 μήνες, άλλα που διαρκούν 1 χρόνο και άλλα που φτάνουν να διαρκούν 1,5 με 2 χρόνια, μερικές φορές και παραπάνω. Η επιλογή του κατάλληλου υλικού γίνεται σε συνεννόηση με τον γιατρό.

Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Αρχικά η διάρκειά του δεν ήταν τόσο μεγάλη και γι’ αυτό η χρήση του ήταν περιορισμένη. Με το πέρασμα του χρόνου υπήρξαν βελτιώσεις στην κατασκευή του με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί κατά πολύ η διάρκειά του. Το ίδιο υαλουρονικό βέβαια σε διαφορετικά άτομα μπορεί να έχει διαφορετική διάρκεια.

υαλουρονικο, μπότοξ, χειλη, προσωπο

Στο ίδιο άτομο το ίδιο υαλουρονικό μπορεί να  έχει διαφορετική διάρκεια ανάλογα με την περιοχή στην οποία τοποθετείται. Η ταχύτητα απορρόφησης εξαρτάται από την κινητικότητα, την περιοχή και την αιμάτωση, που αυτή έχει. Με άλλα λόγια όσο πιο πολύ αίμα υπάρχει στην περιοχή, τόσο πιο γρήγορα απορροφάται το υαλουρονικό. Όσο μεγαλύτερη κινητικότητα έχει μια περιοχή τόσο πιο γρήγορα απορροφάται το υαλουρονικό. Για παράδειγμα μια περιοχή που απορροφά πολύ γρήγορα το υαλουρονικό είναι τα χείλη. Το ίδιο υλικό, το οποίο σε περιοχές όπως οι ρινοπαρειακές μπορεί να διαρκεί 1,5 χρόνο, βάζοντάς το στα χείλη μπορεί να διαρκέσει 6 μήνες. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αντίθετα, περιοχές με μεγάλη διάρκεια είναι οι ρινοπαρειακές ρυτίδες και οι ρυτίδες μαριονέτας.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι το υαλουρονικό λειτουργεί και ως διεγέρτης δηλαδή εκτός του ότι προσθέτει όγκο διεγείρει τον οργανισμό στο να παράγει δικό του κολλαγόνο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και όταν απορροφηθεί το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καλύτερο από ό,τι πριν.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
 
Ο πλαστικός χειρουργός στην αρχή βάζει κάποιο αντισηπτικό στην περιοχή. Κατόπιν πρέπει να γίνει κάποιου είδους αναισθησία. Η αναισθησία γίνεται ή τοποθετώντας αναισθητική κρέμα ή με τοπικό αναισθητικό, όπως αυτό του οδοντίατρου. Η αναισθητική κρέμα μειώνει τον πόνο, αλλά δεν τον εξαλείφει πλήρως, ενώ το τοπικό αναισθητικό εξαλείφει πλήρως τον πόνο. Μετά το πέρας της διαδικασίας δεν υπάρχει καθόλου πόνος.
Κατόπιν ο πλαστικός χειρουργός παίρνει την προγεμισμένη σύριγγα, η οποία περιέχει υαλουρονικό. Επισημαίνουμε ότι το υαλουρονικό διατίθεται στους ιατρούς σε αποστειρωμένη συσκευασία σε σύριγγα προγεμισμένη, όπου πρέπει απλώς να τοποθετηθεί στην άκρη η βελόνα για να γίνει η έγχυση.

υαλουρονικο οξυ
Με μικρά τσιμπήματα στην ενδιαφερόμενη περιοχή γίνεται η έγχυση. Η διαδικασία κρατάει 3 έως 5 λεπτά. Μετά το πέρας της διαδικασίας μπορεί να υπάρχει μια μικρή ερυθρότητα, η οποία μπορεί και άμεσα ακόμα να καλυφθεί με make up. Το άτομο μπορεί να εμφανιστεί άμεσα στο περιβάλλον του χωρίς να γίνει κάτι αντιληπτό. Το αποτέλεσμα φαίνεται εκείνη τη στιγμή, οπότε μπορεί κανείς να το δει στον καθρέφτη και να κάνει τις παρατηρήσεις του. Εάν χρειαστεί μπορούν να γίνουν διάφορες διορθώσεις.

Στην αρχή μπορεί να υπάρχει κάποιο οίδημα, που σημαίνει ότι όταν υποχωρήσει αυτό το οίδημα, θα φανεί σαν να υποχωρεί λίγο και το αποτέλεσμα. Το οίδημα υποχωρεί μετά από 2 ημέρες περίπου, οπότε βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα.
Σε περίπτωση που κάτι δεν είναι ικανοποιητικό μπορεί να γίνει διόρθωση. Η διόρθωση γίνεται προσθέτοντας κι άλλο υλικό, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο ή ακόμα και αφαιρώντας υλικό με τη χρήση υαλουρονιδάσης. Ακόμα και εάν το άτομο θέλει να αφαιρέσει το υαλουρονικό, κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Η υαλουρονιδάση είναι ενέσιμο ένζυμο, το οποίο διαλύει το υαλουρονικό μέσα σε μερικές ώρες. Αυτό αποτελεί μια δικλίδα ασφαλείας, διότι γνωρίζει κανείς ότι το αποτέλεσμά του είναι αναστρέψιμο. Ακόμα δηλαδή και αν δεν του αρέσει κάτι μπορεί να επιστρέψει όπως ήταν πριν.


υαλουρονικο πριν και μετα

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ

Το υαλουρονικό οξύ παρουσιάζει μεγάλα πλεονεκτήματα, τα οποία το έχουν καθιερώσει ως το πιο γνωστό και ευρύτατα χρησιμοποιούμενο υλικό γεμίσματος. Τα βασικά πλεονεκτήματά του είναι:
•    η απουσία αντίδρασης από τον οργανισμό,
•    η μεγάλη διάρκεια του αποτελέσματος,
•    το απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και τέλος
•    η δυνατότητα αφαίρεσης του, εάν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό.
Όλα τα παραπάνω διασφαλίζουν το άτομο και το κάνει να αισθάνεται σίγουρο ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να έχει ένα αποτέλεσμα αφύσικο και που δεν θα το ικανοποιεί. Όλα τα παραπάνω βέβαια με την προϋπόθεση ότι αυτό γίνεται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό με καλή γνώση στο αντικείμενο.

Newsletter

Γίνετε μέλος στη παρέα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική και αισθητική χειρουργική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισθητική Ανάπλαση 
Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)
210 6985678

Email:anaplasis@a-a.gr

Συχνές επισκέψεις σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

Connect VIA Social media