Γνωριστε τον γιατρο σας

plastikos xeirourgos rinoplastiki athina xristopoulos (2)

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση του botox στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του.

Περισσότερα

Κλειστε το ραντεβου σας

tel banner

Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε άμεσα την επίσκεψή σας για ενημέρωση ή εφαρμογή botox.

Περισσότερα

Δειτε στα video

Φωτογραφιες πριν και μετα

before after banner

Επισκεφτείτε τη photo gallery για να δείτε φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών «πριν-μετά». Εφαρμογές μπότοξ με φυσικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

PEELING

Η διαδικασία για τα PEELING

Σκοπός μας κάνοντας peeling είναι να αφαιρέσουμε κάποιες επιφανειακές στοιβάδες από το δέρμα και να του δώσουμε τη δυνατότητα να πλάσει επιδερμίδα καλύτερης ποιότητας.
Τα peeling χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο γίνονται και σε διαβαθμίσεις ανάλογα με το βάθος στο οποίο γίνεται αυτή η αφαίρεση των στοιβάδων. 

ΕΙΔΗ PEELING

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο γίνεται υπάρχουν τα εξής: 

Χημικά peeling: σε αυτή την περίπτωση η αφαίρεση των στοιβάδων γίνεται με χημικό τρόπο, δηλαδή με χρήση οξέων που τοποθετούνται στην επιφάνεια του δέρματος και τα οποία έχουν τη δυνατότητα με χημικό τρόπο να διεισδύουν στο δέρμα. Υπάρχουν διάφορα είδη οξέων όπως οξέα φρούτων, γλυκολικό οξύ, tca (trichloroacetic acid), φαινόλη και διάφορα άλλα.

Μηχανικά peeling: με τον όρο αυτό εννοούμε την αφαίρεση των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος με επιφανειακό τρόπο. Τέτοιου είδους peeling είναι τα peeling με κρυστάλλους , διαμάντι αλλά και η γνωστή δερμαπόξεση (σβουράκι).

Θερμικά peeling: σε αυτά η αφαίρεση των στοιβάδων γίνεται με θερμικό τρόπο, δηλαδή εξάχνωση. Αυτά γίνονται με χρήση μηχανημάτων laser, όπου η ενέργεια που διοχετεύεται στο δέρμα προκαλεί εξάχνωση κάποιων στοιβάδων της επιδερμίδας. Ταυτόχρονα δε η θερμότητα ως γνωστό προκαλεί ρίκνωση στις ίνες του κολλαγόνου και αναπαραγωγή τους. Ο τρόπος, αλλά και το βάθος της διείσδυσης, εξαρτάται από το είδος του laser, αλλά και από την ένταση στην οποία αυτό θα χρησιμοποιηθεί.


peeling
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ PEELING
Όπως προαναφέραμε, τα peeling διαφοροποιούνται ανάλογα με το βάθος στο οποίο αφορούν. Έτσι έχουμε πολλά διαφορετικά είδη peeling, τα οποία μπορεί να ξεκινούν από πολύ επιφανειακά μέχρι πολύ βαθειά. Όσο πιο επιφανειακό είναι ένα peeling τόσο λιγότερο χρόνο αποθεραπείας έχει, αλλά και μικρότερο αποτέλεσμα. Τα πολύ επιφανειακά peeling δεν προϋποθέτουν  αποχή από δραστηριότητες ή παραμονή στο σπίτι. Μπορεί δηλαδή κανείς να εμφανιστεί άμεσα στο περιβάλλον του. Στα βαθύτερα peeling αντίθετα υπάρχει κάποιος χρόνος αποθεραπείας, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν μπορεί κανείς να εμφανιστεί στο περιβάλλον.

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Ο χρόνος αποθεραπείας ανάλογα με τον τρόπο που γίνεται και το βάθος μπορεί να κυμαίνεται από 3 έως και 15 ημέρες. Τα βαθύτερα peeling βέβαια έχουν και καλύτερο αποτέλεσμα.

Επειδή τα περισσότερα άτομα αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρόνου και η αποχή από τις δραστηριότητες δεν είναι εφικτή γι’ αυτό το λόγο προσπαθεί κανείς να συνδυάσει όσο γίνεται καλύτερο αποτέλεσμα με όσο το δυνατόν μικρότερο χρόνο αποθεραπείας. Με αυτό το στόχο κατασκευάστηκαν τα fractional laser.Αυτά διοχετεύουν την ενέργεια όχι ομοιόμορφα, αλλά σε pixels αφήνοντας υγιές δέρμα ανάμεσα στις περιοχές εξάχνωσης. Αυτό το υγιές δέρμα τείνει να κάνει γρήγορη επούλωση και γι’ αυτό το λόγω τα fractional laser έχουν γρηγορότερο χρόνο επούλωσης σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Δεν μπορεί κανείς βέβαια να αποφασίσει από μόνος του ποια διαδικασία είναι κατάλληλη γι’ αυτόν. Μόνο μετά από συζήτηση με τον γιατρό και αφού ενημερωθεί για τα υπέρ και κατά της κάθε διαδικασίας, θα αποφασίσει γα την θεραπεία που είναι καταλληλότερη για τον εαυτό του.

ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PEELING
Η αποθεραπεία, για όποιο είδος peeling και αν πρόκειται, προϋποθέτει αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε τα peeling γίνονται μόνο όταν το άτομο δεν πρόκειται να εκτεθεί σε ηλιοφάνεια το επόμενο χρονικό διάστημα. Συνήθως τα peeling γίνονται χειμερινούς μήνες αν και αυτό δεν είναι απόλυτο. Δηλαδή υπάρχουν άτομα που εκτίθενται αρκετά στον ήλιο και τους χειμερινούς μήνες και που θα πρέπει να αποφεύγουν το peeling ακόμη και τότε, όπως και άτομα που τους καλοκαιρινούς μήνες δεν εκτίθενται  σε ήλιο, άρα μπορούν να κάνουν peeling ακόμα τότε. Επίσης η διάρκεια του χρονικού διαστήματος που πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο εξαρτάται από το είδος του peeling που έχει γίνει.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Το peeling βελτιώνει την υφή του δέρματος και το κάνει να φαίνεται πιο λείο και πιο «φωτεινό». Βελτιώνει τις δυσχρωμίες, δηλαδή κηλίδες, πανάδες. Παράλληλα λειτουργεί και ως πρόληψη, δηλαδή βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και το κάνει να μην χαλαρώνει εύκολα στο πέρασμα του χρόνου.

Όλα αυτά έχουν κάνει το peeling μια διαδικασία καταξιωμένη και που αποτελεί σημαντικό όπλο στα χέρια του πλαστικού χειρουργού στις θεραπείες κατά της γήρανσης.


Newsletter

Γίνετε μέλος στη παρέα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική και αισθητική χειρουργική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισθητική Ανάπλαση 
Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)
210 6985678

Email:anaplasis@a-a.gr

Συχνές επισκέψεις σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

Connect VIA Social media