Γνωριστε τον γιατρο σας

plastikos xeirourgos rinoplastiki athina xristopoulos (2)

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση του botox στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του.

Περισσότερα

Κλειστε το ραντεβου σας

tel banner

Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε άμεσα την επίσκεψή σας για ενημέρωση ή εφαρμογή botox.

Περισσότερα

Δειτε στα video

Φωτογραφιες πριν και μετα

before after banner

Επισκεφτείτε τη photo gallery για να δείτε φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών «πριν-μετά». Εφαρμογές μπότοξ με φυσικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

Πως λειτουργεί το botox - Αποτελέσματα μπότοξ

To botox είναι ένα φάρμακο, το οποίο σταματάει το νευρικό ερέθισμα. Δεν επιτρέπει δηλαδή στο νευρικό ερεθισμό να φτάσει από τον εγκέφαλο στον τελικό του αποδέκτη. Έχει χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές εφαρμογές. Η πιο γνωστή βέβαια είναι η αισθητική του εφαρμογή. Πέραν αυτού όμως, πριν χρησιμοποιηθεί για τις ρυτίδες, ήταν γνωστό εδώ και δεκαετίες για την χρησιμότητά του σε διάφορες παθήσεις που οφείλονται σε υπερβολική σύσπαση των μυών. Εάν θεωρήσουμε, για παράδειγμα, ότι ο τελικός αποδέκτης είναι ο μυς του μετώπου, ο οποίος κάνει μία σύσπαση, η τοποθέτηση του botox στον μυ αυτό δεν αφήνει το νευρικό ερέθισμα να περάσει από το νεύρο στο μυ, επομένως ο μυς δεν συσπάται. Για τον λόγο αυτό το botox χρησιμοποιείται σε όλες τις περιπτώσεις εκείνες όπου υπάρχει νευρική υπερδιέγερση.


μπότοξ

Φυσικά, δεν θα ήταν καλό να απενεργοποιήσουμε έναν μυ, ο οποίος κάνει κάποια χρήσιμη δουλειά για έναν οργανισμό. Μπορούμε όμως να απενεργοποιήσουμε κάποιους μύες, οι οποίοι είναι καθαρά μύες έκφρασης και δεν έχουν κάποια λειτουργική σημασία για τον οργανισμό. Τέτοιοι μύες, για παράδειγμα, είναι αυτοί του μετώπου, οι οποίοι ακόμα και εάν απενεργοποιηθούν πλήρως δεν υπάρχει καμία λειτουργική επίπτωση στον οργανισμό.

Γίνεται κατανοητό ότι το botox δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε ρυτίδα, διότι εάν ο μυς, που την προκαλεί, έχει κάποια λειτουργική σημασία τότε δεν μπορούμε να τον απενεργοποιήσουμε. Σε πολλά άτομα αποτελεί αποστροφή ότι κάποιος μυς παραλύει. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει κάποια ουσιαστική σημασία, διότι ο μυς αυτός αφενός δεν παραλύει μόνιμα (εάν γινόταν κάτι τέτοιο το botox θα είχε μόνιμο αποτέλεσμα) κι αφετέρου διότι το χρησιμοποιούμε μόνο σε μύες, που όπως προαναφέραμε, δεν έχουν καμία λειτουργική σημασία. Αφότου το botox εμποδίσει το νευρικό ερέθισμα, το συγκεκριμένο νεύρο αρχίζει να δημιουργεί καινούριες νευρικές απολήξεις, δημιουργώντας καινούρια νεύρωση στον μυ. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο το botox δεν έχει μόνιμο αποτέλεσμα. και η δραστηριότητα του μυός σιγά σιγά επανακτάται. Όταν έχει επανακτηθεί πλήρως ή σχεδόν πλήρως είναι η στιγμή να επαναλάβει κανείς, οπότε η διαδικασία ξεκινάει πάλι από την αρχή.  Το χρονικό διάστημα, το οποίο απαιτείται για να ανακτήσει πλήρως ο μυς την λειτουργία του, είναι περίπου της τάξης των έξι μηνών. Βέβαια, το χρονικό διάστημα αυτό διαφέρει από από άτομο σε άτομο, από περιοχή σε περιοχή του ιδίου ατόμου ή από φορά σε φορά. Συνήθως μετά από αρκετές επαναλήψεις το χρονικό αυτό διάστημα επιμηκύνεται κι επομένως το αποτέλεσμα της δράσης του botox κρατάει περισσότερο. 

αποτελέσματα μπότοξ

Botox και υπερβολική εφίδρωση


Το botox μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση όπου υπάρχει υπερβολική σύσπαση των μυών. Όχι μόνο αυτό βέβαια, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι οπουδήποτε υπάρχει υπερβολική δραστηριότητα των νεύρων όπως π.χ στην υπεριδρωσία, όπου το botox δίνει μία σημαντική λύση. Γνωρίζουμε ότι το botox μπορεί να σταματήσει την υπερβολική έκκριση του ιδρώτα σε διάφορα σημεία του σώματος. Ο τρόπος λειτουργίας έχει να κάνει με το να εμποδίζει το νευρικό ερέθισμα να φτάσει στους αδένες που παράγουν ιδρώτα.Πιό αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση του botox σε πρόβλημα υπεριδρωσίας μπορείτε να δείτε στην σελίδα για την υπερβολική εφίδρωση .

Ακόμα και στην διόρθωση πονοκεφάλων το μπότοξ έχει χρησιμοποιηθεί με αρκετή επιτυχία. Δείτε περισσότερα στην αντίστοιχη σελίδα για το Botox στις Ημικρανείες

Botox και μύες προσώπου

Οι μύες στο πρόσωπο βρίσκονται σε μία ισορροπία μεταξύ τους. Υπάρχουν μύες που «τραβούν» προς μία κατεύθυνση και ανταγωνιστές προς αυτούς μύες που «τραβούν» προς την άλλη. Ο πλαστικός χειρουργός που θα αναλάβει να κάνει botox σε ένα άτομο θα πρέπει να γνωρίζει τις σχέσεις μεταξύ αυτών των μυών. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλει να επιτύχει πρέπει να ρυθμίσει και την ισορροπία μεταξύ αυτών των μυών. Το αφύσικο αποτέλεσμα που μερικές φορές βλέπουμε σε κάποια άτομα που έχουν κάνει botox οφείλεται κυρίως σε μη καλή γνώση από τον γιατρό της σχέσης μεταξύ των μυών και πως θα διατηρήσει τις σωστές  ισορροπίες. Αντίθετα εάν ο γιατρός είναι γνώστης των ισορροπιών αυτών μπορεί να  επιτύχει κάποια επιθυμητά αποτελέσματα. Εκμεταλλευόμενοι πχ με σωστό τρόπο τις ισορροπίες των μυών μπορούμε να μετακινήσουμε τα φρύδια προς τα πάνω ή να τα διατηρήσουμε στην ίδια ακριβώς θέση που ήταν και πριν ή ακόμη και να τα κατεβάσουμε πιο κάτω.

μποτοξ
Πολλά άτομα φοβούνται ότι κάνοντας botox θα έχουν ένα αφύσικο αποτέλεσμα στην αισθητική του προσώπου τους. Πιθανόν αυτό το λένε διότι έχουν δει αντίστοιχα περιστατικά στο περιβάλλον τους. Αυτά όμως τα αποτελέσματα δεν έχουν να κάνουν με την χρήση γενικά του botox, αλλά με την μη καλή γνώση από τον γιατρό των ισορροπιών στους μύες του προσώπου και άλλων παραγόντων που περιγράφονται αναλυτικότερα στο κείμενο «Τι να προσέξετε όταν κάνετε botox». 

Newsletter

Γίνετε μέλος στη παρέα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική και αισθητική χειρουργική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισθητική Ανάπλαση 
Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)
210 6985678

Email:anaplasis@a-a.gr

Συχνές επισκέψεις σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

Connect VIA Social media