Γνωριστε τον γιατρο σας

plastikos xeirourgos rinoplastiki athina xristopoulos (2)

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση του botox στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του.

Περισσότερα

Κλειστε το ραντεβου σας

tel banner

Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε άμεσα την επίσκεψή σας για ενημέρωση ή εφαρμογή botox.

Περισσότερα

Δειτε στα video

Φωτογραφιες πριν και μετα

before after banner

Επισκεφτείτε τη photo gallery για να δείτε φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών «πριν-μετά». Εφαρμογές μπότοξ με φυσικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

Περιοχές εφαρμογής BOTOX

Οι περιοχές εφαρμογής botox διαχωρίζονται από τους πλαστικούς χειρουργούς σε κύριες και δευτερεύουσες.
Ως κύριες περιοχές εννοούμε εκείνες στις οποίες το botox έχει τα πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα και για αυτό το λόγο είναι οι περιοχές στις οποίες εφαρμόζεται κατά κόρον.
Ως δευτερεύουσες περιοχές χαρακτηρίζουμε εκείνες όπου το botox έχει κάποια βελτίωση, η οποία όμως δεν είναι τόσο πολύ εμφανής, όσο στις κύριες περιοχές. Για τον λόγο αυτό στις περιοχές αυτές εφαρμόζεται λιγότερο συχνά. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να εφαρμόζεται λιγότερο συχνά σε μία περιοχή είναι ότι στις περιοχές αυτές έχει μικρότερη διάρκεια το αποτέλεσμα ή το ότι υπάρχουν άλλες διαδικασίες, οι οποίες έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με το botox.
 
Κύριες περιοχές εφαρμογής botox

Οι κύριες περιοχές εφαρμογής botox είναι τρεις και αφορούν στο άνω μέρος του προσώπου. Συνήθως γίνεται ταυτόχρονα και στις τρεις σε βαθμό που πολλοί το εκλαμβάνουν ως μία ενιαία περιοχή. Οι περιοχές αυτές είναι το μέτωπο, το μεσόφρυο, το πόδι της χήνας.


περιοχές εφαρμογής botox1) Μέτωπο: εννοούμε τις οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου, αυτές οι οποίες σχηματίζονται όταν έχουμε την τάση να σηκώνουμε τα φρύδια μας ψηλά. Στην περιοχή αυτή εφαρμογής του botox έχουμε πολύ καλό αποτέλεσμα και μεγαλύτερη διάρκεια συνήθως σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές.
2) Μεσόφρυο: πρόκειται για την περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια. Οι ρυτίδες είναι κάθετες και σχηματίζονται όταν τείνουμε να ενώσουμε τα φρύδια μεταξύ τους. Δίνουν την έκφραση του θυμωμένου προσώπου και για αυτό πολλοί θέλουν να απαλλαγούν από αυτές. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι αρκετά καλή, συνήθως περίπου ένα εξάμηνο. Εάν οι ρυτίδες αυτές είναι πολύ βαθιές μπορεί να χρειαστεί συνδυασμός botox με υαλουρονικό.
3)Πόδι χήνας: πρόκειται για τις ρυτίδες που ξεκινούν από την γωνία του ματιού και οδηγούνται ακτινωτά προς τους κροτάφους. Στην περιοχή αυτή εφαρμογής του botox υπάρχει το μειονέκτημα της μικρότερης διάρκειάς του. Παρόλα αυτά η χρήση του εκεί θεωρείται πολύ σημαντική διότι οποιαδήποτε άλλη μέθοδος έχει μεγαλύτερα μειονεκτήματα σε σχέση με το botox.

Δευτερεύουσες περιοχές εφαρμογής botox.

Οι δευτερεύουσες περιοχές εφαρμογής botox είναι πέντε και είναι οι πιο κάτω:


περιοχές εφαρμογής botoxΡυτίδες καπνιστού: πρόκειται για τις κάθετες ρυτίδες που αφορούν κυρίως στο άνω χείλος, αλλά μερικές φορές και στο κάτω. Σε αυτές τις περιπτώσεις το botox δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες ποσότητες διότι θα προκαλέσει δυσκινησία στο χείλος. Σε μικρές ποσότητες, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, δίνει μία μικρή βελτίωση, αλλά έχει μικρή διάρκεια. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται περισσότερο ως πρόληψη ή συμπληρωματικά με το υαλουρονικό.
Ρυτίδες μαριονέτας: πρόκειται για τις ρυτίδες που ξεκινούν από τη γωνία του στόματος κι από τις δύο πλευρές και κατευθύνονται προς τα κάτω. Γενικά είναι δύσκολες στη διόρθωσή τους. Το botox μπορεί να δώσει ένα βαθμό βελτίωσης. Επίσης λειτουργεί ως πρόληψη. Χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους και κυρίως με γέμισμα με υαλουρονικό.
Λαιμός: σε αυτή τη περιοχή εφαρμογής το botox βοηθάει στην διόρθωση των «χορδών» εκείνων που ξεκινάνε από το πηγούνι και κατευθύνονται κάθετα προς τον λαιμό. Αυτές οι «χορδές» οφείλονται σε έναν μυ, που ονομάζεται μυώδες πλάτυσμα. Με έγχυση botox σε αυτή την περιοχή, οι «χορδές» αυτές μπορούν να μειωθούν.
Πλάγιο μύτης: πρόκειται για τις ρυτίδες που γίνονται όταν προσπαθούμε να «σηκώσουμε» τα ρουθούνια της μύτης. Αυτές σχηματίζονται στο πλάγιο της μύτης ψηλά. Με χρήση του botox μπορούν να βελτιωθούν, αλλά όχι να εξαφανιστούν.
Nefertiti neck: στην περιοχή του λαιμού η εφαρμογή του botox αποσκοπεί στην ανόρθωση του, δηλαδή ένα είδος μη χειρουργικού lifting. Η βελτίωση αφορά κυρίως στην γραμμή της γνάθου και στο λαιμό.

Newsletter

Γίνετε μέλος στη παρέα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική και αισθητική χειρουργική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισθητική Ανάπλαση 
Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)
210 6985678

Email:anaplasis@a-a.gr

Συχνές επισκέψεις σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

Connect VIA Social media