Γνωριστε τον γιατρο σας

plastikos xeirourgos rinoplastiki athina xristopoulos (2)

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση του botox στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του.

Περισσότερα

Κλειστε το ραντεβου σας

tel banner

Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε άμεσα την επίσκεψή σας για ενημέρωση ή εφαρμογή botox.

Περισσότερα

Δειτε στα video

Φωτογραφιες πριν και μετα

before after banner

Επισκεφτείτε τη photo gallery για να δείτε φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών «πριν-μετά». Εφαρμογές μπότοξ με φυσικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

Ανόρθωση φρυδιών με Μπότοξ

Η θέση των φρυδιών αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην αισθητική του προσώπου. Με το πέρασμα του χρόνου τα φρύδια συνήθως «πέφτουν». Δηλαδή κατεβαίνουν πιο χαμηλά, προς το μάτι, δίνοντας την εντύπωση ενός σκυθρωπού βλέμματος. Αντίθετα τα φρύδια που βρίσκονται σε υψηλή θέση δίνουν την αίσθηση του νεανικού και υπερήφανου, γεμάτου ζωντάνια βλέμματος. Με την χρήση του botox μπορεί κανείς να διαμορφώσει (μέχρι κάποιο βαθμό) τη θέση και το σχήμα των φρυδιών. 

Διόρθωση θέσης φρυδιού με μπότοξ

Επειδή το botox επηρεάζει την τάση των μυών, μας δίνει την δυνατότητα, αλλάζοντας τις ισορροπίες μεταξύ των μυών, να αλλάξουμε και τη θέση του φρυδιού. Η θέση των φρυδιών έχει να κάνει με την ισορροπία μεταξύ των μυών, που τραβούν το φρύδι προς τα πάνω, και των μυών, που τραβούν το φρύδι προς τα κάτω. Επειδή το botox απενεργοποιεί το μυ, όταν εφαρμοστεί σε ένα μυ, μειώνει την έλξη που ασκεί ο μυς αυτός προς το φρύδι. Επομένως αφήνει να υπερισχύει ο ανταγωνιστής του μυς, ο οποίος τραβάει το φρύδι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Για παράδειγμα, η θέση του φρυδιού καθορίζεται μεταξύ της τάσης, που έχει ο μετωπιαίος μυς, που το τραβάει προς τα πάνω και ο κυκλοτερής μυς του ματιού, που το τραβάει προς τα κάτω. Εάν εμείς απενεργοποιήσουμε τον κυκλοτερή μυ, ο οποίος τραβάει το φρύδι προς τα κάτω, αυτόματα το φρύδι θα μετακινηθεί προς τα πάνω, διότι υπερισχύει ο μετωπιαίος μυς. Επομένως το φρύδι μετακινείται αντίθετα από το σημείο που εφαρμόζουμε το botox. Εάν θέλουμε το φρύδι να μετακινηθεί προς τα πάνω θα πρέπει να εφαρμόσουμε το botox στους μύες που βρίσκονται κάτω από το φρύδι, ενώ εάν θέλουμε να μετακινηθεί το φρύδι προς τα κάτω θα πρέπει να εφαρμόσουμε το botox στους μύες που βρίσκονται πάνω από το φρύδι. Εάν θέλουμε το φρύδι να παραμείνει στην ίδια θέση θα πρέπει να μην γίνει η εφαρμογή botox σε κανέναν από τους δύο μύες ή να γίνει εφαρμογή botox και στους δύο στον ίδιο βαθμό.

Διόρθωση θέσης φρυδιού με botoxΠολλοί πιστεύουν ότι όταν γίνεται botox αναγκαστικά τα φρύδια ανεβαίνουν. Κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό. Η εντύπωση αυτή έχει σχηματιστεί διότι ορισμένοι γιατροί, που δεν είναι καλοί γνώστες της διαδικασίας, κάνουν πάντα τη διαδικασία με τον ίδιο τρόπο. Επίσης, μπορεί να μην γνωρίζουν αυτές τις λεπτομέρειες. Αντίθετα, με σωστή εφαρμογή του botox μπορούμε να μεταφέρουμε το φρύδι σε υψηλότερη θέση, εάν το επιθυμούμε, ή να το αφήσουμε στην ίδια θέση ακριβώς όπως ήταν. Εάν θελήσουμε μπορούμε ακόμα και να το κατεβάσουμε σε πιο χαμηλή θέση.

Διόρθωση σχήματος φρυδιού με μπότοξ

Με το botox μπορούμε επίσης, ως ένα βαθμό, να διαμορφώσουμε και το σχήμα του φρυδιού. Σε αυτήν τη δυνατότητα υπάρχει κάποιο όριο, το οποίο μάλλον εξαρτάται από την ανατομία των μυών, αλλά και από την ισχύ που έχουν σε κάθε άτομο. Επομένως, δεν θα πρέπει να πιστεύουμε ότι τα πάντα γίνονται, αλλά παράλληλα πρέπει να γνωρίζομε ότι πολλά μπορούν να γίνουν, όσον αφορά την θέση και το σχήμα του φρυδιού. Πολλά άτομα κάνουν εφαρμογή botox όχι για τις ρυτίδες αλλά μόνο για να αλλάξουν την θέση των φρυδιών τους. Παράλληλα βέβαια και με αυτόν τον τρόπο βελτιώνονται οι ρυτίδες.

Διόρθωση άνω βλεφάρου με μπότοξ

Κάποια άτομα προσπαθούν να διορθώσουν τη χαλάρωση στο άνω βλέφαρο, τραβώντας το φρύδι προς τα πάνω. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να δίνει ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Οι περιπτώσεις αυτές είναι όταν το φρύδι έχει ανάγκη ανόρθωσης οπότε παράλληλα με αυτήν την ανόρθωση βελτιώνεται και το βλέφαρο. Το να προσπαθούμε όμως το να ανορθώσουμε ένα φρύδι, που δεν έχει ανάγκη ανόρθωσης, για να βελτιώσουμε μόνο και μόνο τη χαλάρωση του βλεφάρου, δεν είναι σωστή διαδικασία και πολλές φορές οδηγεί σε παραμορφώσεις. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζουμε να διορθώνουμε αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη και όχι να χαλάμε κάτι προκειμένου να διορθώσουμε κάτι άλλο. Στα άτομα που το φρύδι έχει σωστή θέση, αλλά υπάρχει χαλάρωση στα άνω βλέφαρο, η κατάλληλη μέθοδος είναι μόνο η άνω βλεφαροπλαστική. Αντίθετα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπου η πορεία του φρυδιού είναι «κατηφορική», δηλαδή το έξω μέρος του φρυδιού βρίσκεται χαμηλότερα από ό,τι πρέπει, η σωστή εφαρμογή του botox δεν διορθώνει μόνο τις ρυτίδες, αλλά δίνει κι ένα εντυπωσιακά νεανικό βλέμμα.

Newsletter

Γίνετε μέλος στη παρέα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική και αισθητική χειρουργική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισθητική Ανάπλαση 
Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)
210 6985678

Email:anaplasis@a-a.gr

Συχνές επισκέψεις σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

Connect VIA Social media