Γνωριστε τον γιατρο σας

plastikos xeirourgos rinoplastiki athina xristopoulos (2)

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση του botox στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του.

Περισσότερα

Κλειστε το ραντεβου σας

tel banner

Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε άμεσα την επίσκεψή σας για ενημέρωση ή εφαρμογή botox.

Περισσότερα

Δειτε στα video

Φωτογραφιες πριν και μετα

before after banner

Επισκεφτείτε τη photo gallery για να δείτε φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών «πριν-μετά». Εφαρμογές μπότοξ με φυσικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

Διάρκεια αποτελέσματος του botox

Το botox ως γνωστόν έχει περιορισμένη διάρκεια. Για να κατανοήσουμε το θέμα της διάρκειας πρέπει να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας του. Όπως είπαμε το botox εξουδετερώνει την μετάβαση του νευρικού ερεθίσματος προς τους μύες. Από την στιγμή που δεν μεταφέρεται το νευρικό ερέθισμα δεν λειτουργεί ο αντίστοιχος μυς. Εάν η κατάσταση παρέμενε έτσι τότε το botox θα είχε μόνιμο αποτέλεσμα. Όμως το νεύρo αρχίζει να παράγει καινούργιες συνάψεις δηλαδή καινούρια σημεία όπου θα μεταφέρει το νευρικό ερέθισμα. Για τον λόγο αυτό ο μυς μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αρχίζει να λειτουργεί ξανά διότι το νευρικό ερέθισμα αρχίζει να μεταδίδεται πάλι σε αυτόν. Το χρονικό διάστημα που διαρκεί το botox είναι το διάστημα εκείνο που απαιτείται ώστε να ξαναδημιουργηθούν καινούριες νευρικές συνάξεις.

Διάρκεια αποτελέσματος του botoxΜε βάση τα παραπάνω η διάρκεια του botox εξαρτάται από τους εξής παράγοντες :

•    η ποσότητα του φαρμάκου που έχει χρησιμοποιηθεί και κατ΄ επέκταση ο βαθμός στον οποίο έχει γίνει η απενεργοποίηση του μυός. Εάν ο μυς δεν έχει απενεργοποιηθεί πλήρως, η επενεργοποίηση του γίνεται πιο σύντομα.
•    η ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου. Κάποια άτομα έχουν την τάση να αναγεννούν πιο γρήγορα νευρικό ιστό και επομένως σε αυτά τα άτομα η διάρκεια του αποτελέσματος θα είναι μικρότερη.
•    η περιοχή του προσώπου, στην οποία γίνεται η εφαρμογή. Κάποιες περιοχές, όπως για παράδειγμα η περιοχή στο πόδι της χήνας, έχουν την τάση να κάνουν πιο γρήγορη επανεύρωση στους μύες και επομένως στις περιοχές αυτές η διάρκεια του αποτελέσματος είναι μικρότερη. Αντίθετα, στην περιοχή του μετώπου το αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.
•    ο αριθμός των εφαρμογών botox που έχει γίνει στο παρελθόν. Συνήθως τα άτομα, τα οποία έχουν κάνει αρκετές εφαρμογές botox στο παρελθόν, έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτo, διότι υπάρχουν άτομα που έχουν πάντα την ίδια διάρκεια.
•    ο τρόπος εφαρμογής. Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός ακόμη και εάν χρησιμοποιήσει την ίδια ποσότητα με κάποιον άλλο, τοποθετώντας κατάλληλα το υλικό, μπορεί να το κάνει να έχει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια.
•    η κινητικότητα των μυών. Στα άτομα, που οι μύες είναι υπερκινητικοί, η διάρκεια του αποτελέσματος είναι μικρότερη. Υπάρχουν ορισμένα άτομα που έχουν την τάση να κάνουν συνεχώς συσπάσεις ή ακόμα και οι μύες να βρίσκονται σε μία μόνιμη σύσπαση. Σε αυτά τα τελευταία άτομα η διάρκεια του αποτελέσματος είναι πολύ μικρή και μπορεί να φτάσει ακόμα και τους δύο ή τρεις μήνες.

Όλα τα ανωτέρω μπορεί να παίξουν ρόλο στην διάρκεια του αποτελέσματος. Η μέση διάρκεια του αποτελέσματος θεωρούνται οι έξι μήνες. Όπως γίνεται όμως αντιληπτό, με βάση αυτά που προαναφέραμε, η διάρκεια μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη. Επίσης, στο ίδιο άτομο το botox μπορεί να έχει ικανοποιητική διάρκεια σε μία περιοχή ενώ μικρότερη διάρκεια σε κάποια άλλη. Για τον λόγο αυτό π.χ κάποια άτομα κάνουν κάθε εξάμηνο μία πλήρη εφαρμογή και στα ενδιάμεσα ανά τρίμηνο, δηλαδή κάνουν μία εφαρμογή μόνο στα σημεία όπου η διάρκειά του είναι περιορισμένη. Υπάρχουν βέβαια και άτομα στα οποία είναι αρκετό να κάνουν botox μία φορά τον χρόνο.

Πολλοί περιμένουν ότι κάθε φορά το botox θα διαρκεί περισσότερο. Κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές. Όπως προείπαμε μετά από πολλές συνεδρίες συνήθως αυξάνεται η διάρκειά του. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα. Κάτι άλλο που μπορεί να συμβεί είναι από φορά σε φορά να διαφέρει η διάρκεία του, δηλαδή ενώ κάποια φορά το αποτέλεσμα διήρκησε αρκετά, την επόμενη φορά να διαρκέσει λιγότερο. Εάν υποθέσουμε ότι ο γιατρός έχει κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα τότε και πάλι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί για άγνωστους λόγους. Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι κανείς να επικοινωνεί με τον γιατρό του.  Σε γενικές γραμμές όμως αρκεί να κάνει κανείς botox δύο φορές το χρόνο για να διατηρεί το αποτέλεσμα σε πολύ καλό επίπεδο. Κάποια άτομα επιθυμούν να κάνουν σε πιο αραιά διαστήματα ή σε πιο συχνά. Όπως και να έχει, ακόμη και μεγάλα χρονικά διαστήματα να έχει κανείς να κάνει botox, σιγά-σιγά το αποτέλεσμα επανέρχεται σε αυτό που ήταν στην αρχή και ποτέ χειρότερο. Άρα το χρονικό διάστημα, στο οποίο λειτουργούσε το botox, οι ρυτίδες δεν επιδεινώθηκαν και επομένως ήταν κέρδος. Τα περισσότερα άτομα θεωρούν ικανοποιητικό το να χρειάζεται να επισκεφτούν τον πλαστικό χειρουργό τους δύο φορές το χρόνο προκειμένου να διατηρήσουν αυτό το τόσο ικανοποιητικό αποτέλεσμα που τους δίνει το botox.

Newsletter

Γίνετε μέλος στη παρέα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική και αισθητική χειρουργική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισθητική Ανάπλαση 
Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)
210 6985678

Email:anaplasis@a-a.gr

Συχνές επισκέψεις σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

Connect VIA Social media