Γνωριστε τον γιατρο σας

plastikos xeirourgos rinoplastiki athina xristopoulos (2)

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση του botox στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του.

Περισσότερα

Κλειστε το ραντεβου σας

tel banner

Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε άμεσα την επίσκεψή σας για ενημέρωση ή εφαρμογή botox.

Περισσότερα

Δειτε στα video

Φωτογραφιες πριν και μετα

before after banner

Επισκεφτείτε τη photo gallery για να δείτε φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών «πριν-μετά». Εφαρμογές μπότοξ με φυσικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

Laser για ρυτίδες (LASER RESURFACING)

Τα laser για ρυτίδες είναι πολλών ειδών. Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι η θεραπεία με laser είναι ένα συγκεκριμένο είδος θεραπείας. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι υπάρχουν πολλές δεκάδες διαφορετικές κατηγορίες laser και κάθε κατηγορία διακρίνεται σε υποκατηγορίες. Επομένως αντίστοιχα, οι θεραπείες με laser είναι πάρα πολλών ειδών με διαφορετικές ιδιαιτερότητες και διαφορετικά αποτελέσματα.

Τα laser που απευθύνονται στη διόρθωση των ρυτίδων διαχωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες: τα επεμβατικά και τα μη επεμβατικά.

laser για ρυτίδες

ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΑ LASER

Όταν λέμε επεμβατικό laser εννοούμε εκείνο που προκαλεί μια αρκετά έντονη θερμική επέμβαση στο δέρμα με αποτέλεσμα να απαιτείται κάποιος χρόνος αποθεραπείας, κατά τον οποίον το άτομο δεν μπορεί να εμφανιστεί στο περιβάλλον του. Τα laser αυτά συνήθως είναι πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τα μη επεμβατικά, αλλά έχουν το μειονέκτημα ότι χρειάζονται κάποιο χρόνο αποθεραπείας, ο οποίος κυμαίνεται ανάλογα με το είδος του laser και με την ένταση της θεραπείας. 

ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΑ LASER

Τα μη επεμβατικά laser αποσκοπούν στο να διεγείρουν τα κατώτερα στρώματα του δέρματος, έτσι ώστε να προκληθεί αναπαραγωγή κολλαγόνου. Η διέγερση αυτή γίνεται με θερμικό τρόπο. Δηλαδή ο στόχος της θεραπείας είναι να υπερθερμανθούν τα κατώτερα στρώματα του δέρματος χωρίς να υποστεί βλάβη η επιδερμίδα. Μια ενδεχόμενη βλάβη στην επιδερμίδα θα χρειαζόταν κάποιο χρόνο αποθεραπείας.

Το πλεονέκτημα των μη επεμβατικών laser είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος χρόνος αποθεραπείας και τα άτομα μπορούν να εμφανιστούν άμεσα στο περιβάλλον τους. Βέβαια τα laser αυτά υστερούν στο αποτέλεσμα κατά πολύ σε σχέση με τα πιο επεμβατικά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει το ιδανικό laser, δηλαδή εκείνο που χωρίς χρόνο αποθεραπείας θα δώσει αποτελέσματα αντίστοιχα  με αυτά των επεμβατικών laser. 

FRACTIONAL LASER

Οι δυο λοιπόν αυτές μεγάλες κατηγορίες των επεμβατικών και μη επεμβατικών laser χωρίζονται η κάθε μια σε πολλές υποκατηγορίες ανάλογα με διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν τα μηχανήματα αυτά. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν να κάνουν με το μήκος κύματος της ενέργειας, που αυτά παράγουν αφενός, αλλά και με τον τρόπο διάχυσης, που αυτή η ενέργεια έχει επάνω στο δέρμα. Το μήκος κύματος μετριέται σε νανόμετρα και διαφορετικά μήκη κύματος έχουν διαφορετική απορρόφηση από το δέρμα, διεισδύουν σε διαφορετικό βάθος και διεγείρουν διαφορετικά συστατικά του δέρματος.

fractional laserΌσον αφορά τον τρόπο διάχυσης έχουμε για παράδειγμα τα fractiοnal laser, τα οποία βασίζονται στο ότι εκπέμπουν την θερμότητα όχι ομοιόμορφα, αλλά σε pixels. Τα pixels αυτά αφήνουν ανέπαφη επιδερμίδα  ανάμεσά τους πράγμα που βελτιώνει την ταχύτητα επούλωσης. Επομένως fractional laser δεν είναι ένας συγκεκριμένος τύπος laser, αλλά ένας τρόπος κατανομής της ενέργειας πάνω στο δέρμα σε pixels. Οποιοδήποτε είδος laser σε οποιοδήποτε μήκος κύματος μπορεί να είναι fractional ή μη fractional.

Τα laser για διόρθωση ρυτίδων μπορεί να ακούγονται ως μια μαγική εφαρμογή όμως θα πρέπει κανείς να γνωρίζει ότι υπάρχουν πάρα πολλά laser, τα οποία δεν είναι αποτελεσματικά κι επομένως χρειάζεται μια ειλικρινής συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα το προτείνει. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι όλα τα άτομα κατάλληλα για την οποιαδήποτε διαδικασία.

Newsletter

Γίνετε μέλος στη παρέα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική και αισθητική χειρουργική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισθητική Ανάπλαση 
Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)
210 6985678

Email:anaplasis@a-a.gr

Συχνές επισκέψεις σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

Connect VIA Social media