Γνωριστε τον γιατρο σας

plastikos xeirourgos rinoplastiki athina xristopoulos (2)

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση του botox στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του.

Περισσότερα

Κλειστε το ραντεβου σας

tel banner

Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε άμεσα την επίσκεψή σας για ενημέρωση ή εφαρμογή botox.

Περισσότερα

Δειτε στα video

Φωτογραφιες πριν και μετα

before after banner

Επισκεφτείτε τη photo gallery για να δείτε φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών «πριν-μετά». Εφαρμογές μπότοξ με φυσικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

Συνδυασμός του botox με άλλες διαδικασίες

Tο botox μπορεί να συνδυαστεί  με οποιαδήποτε διαδικασία. Είναι σύνηθες να γίνεται την ίδια μέρα με άλλες διαδικασίες και κυρίως με υαλουρονικό, με peeling ή μεσοθεραπεία.

ΒΟΤΟΧ ΚΑΙ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ

Το botox και το υαλουρονικό συνδυάζονται πολύ καλά διότι συνήθως απευθύνονται σε διαφορετικές ρυτίδες. Το botox κυρίως χρησιμοποιείται στο άνω μέρος του προσώπου ενώ το υαλουρονικό κυρίως στο κάτω μέρος χωρίς αυτό να είναι βέβαια απόλυτο.

Υπάρχουν ρυτίδες που μπορούν να αντιμετωπιστούν και με τις δύο διαδικασίες. Ποια είναι η καταλληλότερη είναι κάτι το οποίο θα το αποφασίσει ο ιατρός με βάση την εμπειρία του. Μερικές φορές όμως καλό είναι να χρησιμοποιηθούν και τα δύο υλικά, όπως για παράδειγμα σε έντονες ρυτίδες στο μεσόφρυο. Σε αυτήν την περίπτωση η κάθε μία από τις δύο μεθόδους μπορεί να δώσει ένα μερικό αποτέλεσμα, αλλά ο συνδυασμός των δύο μπορεί να πολλαπλασιάσει το αποτέλεσμα  αυτό. Η χρήση και των δύο μεθόδων μπορεί μια έντονη ρυτίδα ακόμη και να εξαφανιστεί τελείως.

Άλλο σημείο που μπορεί να χρησιμοποιηθούν και τα δύο υλικά είναι το πόδι χήνας. Εκεί το botox αντιμετωπίζει το δυναμικό μέρος της ρυτίδας, δηλαδή αυτό το οποίο οφείλεται στη σύσπαση του μυός, ενώ το υαλουρονικό αντιμετωπίζει το μέρος της ρυτίδας εκείνο το οποίο οφείλεται στη χάραξη  που έχει υποστεί το δέρμα. Η χρήση και των δύο ταυτόχρονα μπορεί να πολλαπλασιάσει το αποτέλεσμα. Τη συνδυαστική χρήση την κάνουμε μόνο σε πολύ έντονες ρυτίδες, διότι σε πιο ελαφρές ρυτίδες η μία από τις δύο μεθόδους συνήθως είναι αρκετή.

Επίσης, τα δύο υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές ρυτίδες το καθένα στην ίδια περιοχή, προκειμένου να υπάρξει ένα συνολικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα είναι σύνηθες να γίνεται botox στο άνω μέρος του προσώπου και ταυτόχρονα υαλουρονικό στο κάτω μέρος του προσώπου. Σε αυτές τις περιπτώσεις το συνολικό αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό διότι υπάρχει μία ομοιόμορφη αντιμετώπιση και στο πάνω και στο κάτω πρόσωπο.


botox και άλλες διαδικασίεςΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΒΟΤΟΧ ΜΕ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η μεσοθεραπεία προσφέρει κυρίως ενυδάτωση στο πρόσωπο. Αντίθετα το botox  βελτιώνει τις δυναμικές ρυτίδες. Σίγουρα ένα ενυδατωμένο και καλής ποιότητας δέρμα έχει καλύτερη ελαστικότητα και ανταποκρίνεται καλύτερα στους παράγοντες εκείνους που τείνουν να σχηματίζουν τις ρυτίδες. Επομένως, ο συνδυασμός των δύο μεθόδων βοηθάει με6 διπλό τρόπο, δηλαδή αφενός βελτιώνοντας την ελαστικότητα του δέρματος αφετέρου μειώνοντας τις συσπάσεις οπότε το δέρμα δεν «τσακίζει», ώστε να δημιουργήσει ρυτίδες. Επίσης, το botox εγχύεται στα βαθύτερα στρώματα κάτω από το δέρμα, ενώ η μεσοθεραπεία εγχύεται αρκετά επιφανειακά. Αυτό σημαίνει ότι το ένα υλικό δεν ανακατεύεται με το άλλο και λειτουργούν ξεχωριστά μεταξύ τους . Ο συνδυασμός των δύο μεθόδων λειτουργεί ενισχυτικά η μία για την άλλη.

BOTOX ΚΑΙ PEELING

Έχει αποδειχθεί ότι το peeling σε συνδυασμό με το botox  μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά. Επειδή το peeling στην ουσία προκαλεί μια λείανση στο δέρμα, όταν εφαρμοστεί μετά από θεραπεία με botox, έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται στο ότι με το botox  οι ρυτίδες «ανοίγουν», δηλαδή ο πυθμένας της ρυτίδας έρχεται περισσότερο στην επιφάνεια. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το peeling μπορεί να λειάνει ακόμα καλύτερα την επιδερμίδα, ιδίως στα σημεία όπου βρίσκονται οι ρυτίδες. Σε αυτές  τις περιπτώσεις βέβαια θα πρέπει να γίνει πρώτα το botox κι όταν αυτό δώσει το αποτέλεσμά του, τότε να γίνει το peeling. Πολλές φορές όμως μπορεί οι δύο διαδικασίες να γίνουν στην ίδια συνεδρία. Το πήλινγκ μπορεί να είναι μηχανικό ( microdermabration - κρύσταλλοι ), θερμικό ( Laser peeling ) ή χημικό ( chemical peeling ).

ΒΟΤΟΧ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Όταν το botox γίνει σε συνδυασμό με χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες αφορούν στην περιοχή γύρω από τα μάτια ή το μέτωπο, όπως πχ. η βλεφαροπλαστική ή το Poly Fiber Lifting (Lifting χωρίς νυστέρι), τότε καλό θα ήταν οι επεμβάσεις αυτές να γίνουν αφότου έχει περάσει η επίδραση του botox ή το botox να γίνει μετά από τέτοιου είδους επεμβάσεις. Αυτό διότι θα πρέπει η εφαρμογή του botox  να προσαρμοστεί στην επέμβαση και όχι η επέμβαση στο αποτέλεσμα του botox. Οι προαναφερθείσες διαδικασίες γίνονται πολύ συχνά σε συνδυασμό με το botox. Όμως υπάρχουν και άλλες διαδικασίες, οι οποίες γίνονται σπανιότερα και με τις οποίες επίσης το botox μπορεί να συνδυαστεί. Γενικά είναι μια διαδικασία που μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με ο,τιδήποτε και σε πολλά από αυτά ενισχύει ακόμα περαιτέρω το αποτέλεσμα.


Newsletter

Γίνετε μέλος στη παρέα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική και αισθητική χειρουργική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισθητική Ανάπλαση 
Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)
210 6985678

Email:anaplasis@a-a.gr

Συχνές επισκέψεις σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

Connect VIA Social media