Γνωριστε τον γιατρο σας

plastikos xeirourgos rinoplastiki athina xristopoulos (2)

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση του botox στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του.

Περισσότερα

Κλειστε το ραντεβου σας

tel banner

Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε άμεσα την επίσκεψή σας για ενημέρωση ή εφαρμογή botox.

Περισσότερα

Δειτε στα video

Φωτογραφιες πριν και μετα

before after banner

Επισκεφτείτε τη photo gallery για να δείτε φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών «πριν-μετά». Εφαρμογές μπότοξ με φυσικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

BOTOX και θεραπεία ημικρανιών

Το botox έχει βρεθεί ότι βοηθάει αρκετούς ασθενείς που υποφέρουν από ημικρανίες.

Το Botox χρησιμοποιείται στη νευρολογία εδώ και αρκετές δεκαετίες σε παθήσεις όπως πχ ραιβόκρανο, βλεφαρόσπασμο, κ.α.. Βέβαια, για την κάθε πάθηση επιλέγεται διαφορετική δοσολογία, σημεία χορήγησης και συχνότητα εφαρμογής, καθότι, όπως και στην αντιμετώπιση των ρυτίδων, η δράση του δεν είναι μόνιμη.

Η σχετική έρευνα για τη δράση του μπότοξ κατά των ημικρανιών ξεκίνησε πριν από 15 περίπου χρόνια, όταν άτομα, που υπέφεραν από ημικρανίες κι είχαν χρησιμοποιήσει botox για αισθητικούς λόγους, ανέφεραν μείωση των ημικρανικών επεισοδίων. Τα επίσημα επιστημονικά αποτελέσματά των ερευνών έδειξαν μείωση των επεισοδίων χρόνιας ημικρανίας.

botox και ημικρανια
Η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων γίνεται με την εφαρμογή του botox σε μύες του προσώπου μέσα από τους οποίους διέρχονται νεύρα. Έχει παρατηρηθεί ότι κάποιες ημικρανίες έχουν ως αίτιο ή ως εκλυτικό παράγοντα τον ερεθισμό αυτών των νεύρων από τη σύσπαση των μυών, μέσα από τους οποίους αυτά διέρχονται. Έτσι με την εφαρμογή του botox σε αυτούς του μύες επιτυγχάνουμε τη χαλάρωσή τους, άρα και το μη ερεθισμό των νεύρων που εκλύουν κρίσεις ημικρανίας, όταν έχουμε σύσπαση των μυών.

Ένα ερώτημα που τίθεται συχνά είναι: «Αν θα βελτιωθούν οι ημικρανίες σε κάποιον/α που κάνει μπότοξ για αισθητικούς λόγους. Παρόλο που όπως οι δόσεις και τα μεθοδολογία εφαρμογής είναι διαφορετικά, αν κάποιος, που πάσχει από ημικρανίες, κάνει Botox για αισθητικούς λόγους, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να δει βελτίωση της συχνότητας και της εντάσεως των ημικρανικών επεισοδίων.

Φυσικά, η εξειδικευμένη κατά των ημικρανιών ειδική θεραπεία με Botox, πιθανότατα θα έχει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Newsletter

Γίνετε μέλος στη παρέα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική και αισθητική χειρουργική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισθητική Ανάπλαση 
Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)
210 6985678

Email:anaplasis@a-a.gr

Συχνές επισκέψεις σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

Connect VIA Social media