Γνωριστε τον γιατρο σας

doc

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση του botox στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του.

Περισσότερα

Κλειστε το ραντεβου σας

tel banner

Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε άμεσα την επίσκεψή σας για ενημέρωση ή εφαρμογή botox.

Περισσότερα

Δειτε στα video

Φωτογραφιες πριν και μετα

before after banner

Επισκεφτείτε τη photo gallery για να δείτε φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών «πριν-μετά». Εφαρμογές μπότοξ με φυσικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

Μπότοξ: Η Νο1 διαδικασία αντιγήρανσης σήμερα

03 Ιανουάριος 2017

ΜποτοξΣτην εποχή μας ο σύγχρονος άνθρωπος, γυναίκα ή άνδρας, προσέχει την εμφάνισή του τόσο για προσωπικούς όσο και για επαγγελματικούς λόγους. Οι περισσότεροι άνθρωποι στην ηλικία των 35 ετών, κάποιοι λίγο νωρίτερα κάποιοι λίγο αργότερα, παρατηρούν ότι αρχίζει η δημιουργία λεπτών ρυτίδων στο πρόσωπό τους στο μέτωπο, γύρω από τα μάτια και αλλού. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι η δυσάρεστη όψη ενός γηρασμένου και κουρασμένου προσώπου.

 

 

Botox: πρόληψη και καταπολέμηση των ρυτίδων του προσώπου

 

Παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα φυσικά, τα τελευταία περίπου 15 χρόνια, τη λύση δίνει το μπότοξ προσφέροντας εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων και πρόληψη στη δημιουργία νέων. Το μπότοξ είναι η πιο διαδεδομένη παγκοσμίως μη επεμβατική διαδικασία κατά της αισθητικής γήρανσης του προσώπου. Με μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα με χαμηλό κόστος. Το μπότοξ άρει την κίνηση συγκεκριμένων μυών του προσώπου, επιτυγχάνοντας άρση των έντονων συσπάσεων και ηρεμία στο δέρμα, μειώνονται το βάθος των ρυτίδων.

 

Αν σκέφτεστε να δοκιμάσετε θεραπεία μπότοξ για πρώτη φορά, καλό είναι να γνωρίζετε ορισμένες λεπτομέρειες που αναλύουμε παρακάτω:

 

Τι είναι το μπότοξ;

 

To botox είναι συντομογραφία για την Botulinum Toxin ( βοτουλινική τοξίνη). Η χρήση της ουσίας γίνεται εδώ και σχεδόν 100 χρόνια, αλλά την εμπορική της ονομασία την απέκτησε το 1997. Χρησιμοποιείται σε ευρεία γκάμα ιατρικών προβλημάτων όπως μυικούς σπασμούς, ημικρανίες, ανισορροπία των μυών των ματιών, υπεριδρωσία κ.α. Η ανακάλυψη ότι το botox βοηθά στην αντιμετώπιση των ρυτίδων έγινε τυχαία κατά την χρήση του για άλλες παθήσεις.

 

Πως λειτουργεί το botox στο δέρμα;

 

Η δραστική ουσία έχει την ιδιότητα να σταματά για ένα χρονικό διάστημα τη λειτουργία μυών. Για να δράσει αποτελεσματικά θα πρέπει να χορηγηθεί σε σωστή αναλογία και στο σωστό σημείο. Στην περιοχή του προσώπου υπάρχουν αρκετοί μυς, που η σύσπασή τους προκαλεί ρυτίδες. Ο έμπειρος και εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός γνωρίζει την ανατομία των μυών αυτών και κάνει την έκχυση του μπότοξ στα καλύτερα και ασφαλέστερα σημεία.

 

Το μπότοξ έχει παρενέργειες;

 

Αυτή είναι μια συνηθισμένη ερώτηση ασθενών στα γραφεία των πλαστικών χειρουργών. Σε περίπτωση κατάχρησης του μπότοξ που οφείλεται σε λάθος εφαρμογή, μπορεί να υπάρξει το λεγόμενο “παγωμένο βλέμμα”, πτώση άνω βλεφάρου και ασυμμετρία φρυδιών. Οι παρενέργειες είναι πολύ σπάνιες και δεν είναι ποτέ μόνιμες. Είναι σημαντική η γνώση και πείρα του πλαστικού χειρουργού σε περιπτώσεις εφαρμογής botox.

 

Μετά από πόσο διάστημα γίνεται ορατό το αποτέλεσμα του botox;

 

Συνήθως η δράση του μπότοξ αρχίζει να φαίνεται 5-7 ημέρες μετά την εφαρμογή, ή σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και 1ο ημέρες. Οι ρυτίδες σιγά-σιγά απαλύνονται ή κι εξαφανίζονται και το δέρμα φαίνεται πιο νεανικό και ξεκούραστο. Σε περιπτώσεις με βαθιές ρυτίδες ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να κάνει συνδυαστική εφαρμογή μπότοξ με υλικό γεμίσματος (υαλουρονικό) για το βέλτιστο κι επιθυμητό εμφανισιακά αποτέλεσμα.

 

Υπάρχει πόνος στην διαδικασία μπότοξ;

 

Η αίσθηση που έχει η γυναίκα ή ο άνδρας κατά τη διάρκεια της εφαρμογής είναι ένα ελαφρύ τσίμπημα. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικά λεπτές. Για αυτούς που παρουσιάζουν μια μεγαλύτερη ευαισθησία, ο πλαστικός χειρουργός έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην εξάλειψη της ενόχλησης.

 

Ποια είναι η τιμή για το μπότοξ;

 

Το συνολικό κόστος του μπότοξ εξαρτάται από την ποσότητα του υλικού και τις περιοχές στις οποίες θα γίνει η εφαρμογή. Σε γενικές γραμμές, το μπότοξ είναι μια αρκετά οικονομική και προσιτή θεραπεία που παρέχει και τα καλύτερα συγκριτικά αποτελέσματα, προσφέροντας αντιμετώπιση των ρυτίδων και πρόληψη κατά της επανεμφάνισής τους.

 


 

Το παραπάνω κείμενο δεν αποτελεί πλήρη ενημέρωση για το μπότοξ καθώς το κάθε άτομο έχει ιδιαιτερότητες. Πριν την εφαρμογή μπότοξ είναι απαραίτητη μια λεπτομερή, προσωπική ενημέρωση από τον πλαστικό χειρουργό. Μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ενημερωτικό ραντεβού σχετικά με το μπότοξ και τη δυνατότητα που έχει ο πλαστικός χειρουργός για βελτίωση της αισθητικής του προσώπου σας.

 

 

Άλλοι επισκέπτες που διάβασαν αυτό το κείμενο, βρήκαν ενδιαφέροντα επίσης τα:

 

Μπορεί το botox να συνδυαστεί με άλλες διαδικασίες;

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

 

 

Last modified on Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 14:34

Newsletter

Γίνετε μέλος στη παρέα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική και αισθητική χειρουργική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισθητική Ανάπλαση 
Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)
210 6985678

Email:anaplasis@a-a.gr

Συχνές επισκέψεις σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

Connect VIA Social media