Γνωριστε τον γιατρο σας

doc

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση του botox στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του.

Περισσότερα

Κλειστε το ραντεβου σας

tel banner

Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε άμεσα την επίσκεψή σας για ενημέρωση ή εφαρμογή botox.

Περισσότερα

Δειτε στα video

Φωτογραφιες πριν και μετα

before after banner

Επισκεφτείτε τη photo gallery για να δείτε φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών «πριν-μετά». Εφαρμογές μπότοξ με φυσικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

Ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για μπότοξ

21 Ιούνιος 2016

Ένας από τους συνηθέστερους λόγους για τους οποίους άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών επισκέπτονται πλαστικό χειρουργό είναι η εξάλειψη των ρυτίδων στο πρόσωπο. Η πλέον διαδεδομένη διαδικασία καταπολέμησης των ρυτίδων είναι το μπότοξ (botox).

 

Αρχικά, πρέπει να τονιστεί ότι το μπότοξ αποτελεί μια φυσική επεξεργασμένη πρωτείνη, η οποία όταν επιδρά στον μυ σε χαμηλή δοσολογία προκαλεί αναστολή μετάδοσης νευρικών ερεθισμάτων. Το αποτέλεσμα είναι να μην γίνονται συσπάσεις και να εξαλείφονται οι ρυτίδες.

 

Σχετικά με το μπότοξ πρέπει να τονίσουμε τα παρακάτω:

 

 • Το μπότοξ δεν αποτελεί μόνιμο και οριστική λύση αντιμετώπισης των ρυτίδων. Με το πέρασμα του χρόνου οι ρυτίδες επανέρχονται και χρειάζεται επανάληψη της διαδικασίας για να διατηρηθεί το όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

 • Το μπότοξ αποτελεί μια ασφαλή διαδικασία, όταν γίνεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό και τηρηθούν οι ιατρικοί κανόνες χρήσης, εφαρμογής κι επιλογής του κατάλληλου υποψήφιου.

 • Είναι κατάλληλο για γυναίκες αλλά και άνδρες. Η διαφορά στους άνδρες είναι ότι συνήθως χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα υλικού.μποτοξ

Ποια είναι όμως η κατάλληλη ηλικία για να γίνει το μπότοξ;

 

 

 • Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει μια γυναίκα ή ένας άνδρας τη θεραπεία με μπότοξ ποικίλει ανάλογα με τον οργανισμό και τις ανάγκες τις επιδερμίδας.

 • Το μπότοξ είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται με στόχο την πρόληψη στην πλαστική χειρουργική. Γι' αυτό συνήθως ξεκινά στην ηλικία των 30-40 ετών, που εμφανίζονται και οι πρώτες λεπτές γραμμές στο πρόσωπο. Συχνά αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για να γίνει διαδικασία μπότοξ για να προληφθούν μελλοντικές ρυτίδες. Η χρήση του υλικού πρέπει να είναι συνετή και να αποφεύγονται οι υπερβολές.

 • Σε ηλικίες από 40 ετών και άνω, ανάλογα την κατάσταση του προσώπου, το botox μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διατηρήσει το καλό αποτέλεσμα της χρήσης του της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά και να “απαλύνει” τις πιό έντονες ρυτίδες που έχουν εγκατασταθεί.

 • Το μπότοξ χρησιμοποιείται από γυναίκες και άνδρες που είναι σε φάση της ζωής τους, στην οποία ξεκινά να δείχνει “κουρασμένη” η περιοχή γύρω από τα μάτια και στο μέτωπο καθώς επίσης κάνουν πιο έντονη εμφάνιση οι ρυτίδες έκφρασης.

 • Το μπότοξ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην ηλικία 25-30 ετών για να διορθώσει συγκεκριμένες περιοχές στα μάτια, για την ανόρθωση της γωνίας του ματιού καθώς και στο εντονότερο βλέμμα.

 • Μπορεί να γίνει εφαρμογή μπότοξ σε άνδρες και γυναίκες νεαρής ηλικίας, απλά χρειάζεται ειδική φροντίδα και προσοχή από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό. Στόχος είναι πάντα το πρόσωπο να διατηρεί φυσική ομορφιά. Στις γυναίκες νεαρής ηλικίας καλό θα είναι η θεραπεία να είναι πλήρως εξατομικευμένη στην ακριβή ηλικία και τις ανάγκες του δέρματος. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η καλή και ειλικρινής συνεργασία με τον πλαστικό χειρουργό.

Η θεραπεία μπότοξ ανεξαρτήτως ηλικίας θα πρέπει να εφαρμόζεται από έμπειρο και εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό για να επιτευχθεί φυσικό αποτέλεσμα με ασφάλεια και διάρκεια.

Last modified on Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016 16:50

Newsletter

Γίνετε μέλος στη παρέα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική και αισθητική χειρουργική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισθητική Ανάπλαση 
Μουσών 1, 11524 Αθήνα
(κόμβος Κηφισίας & Κατεχάκη)
210 6985678

Email:anaplasis@a-a.gr

Συχνές επισκέψεις σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Connect VIA Social media

 • facebook
 • google
 • twitter