Γνωριστε τον γιατρο σας

doc

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση του botox στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του.

Περισσότερα

Κλειστε το ραντεβου σας

tel banner

Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε άμεσα την επίσκεψή σας για ενημέρωση ή εφαρμογή botox.

Περισσότερα

Δειτε στα video

Φωτογραφιες πριν και μετα

before after banner

Επισκεφτείτε τη photo gallery για να δείτε φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών «πριν-μετά». Εφαρμογές μπότοξ με φυσικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

5 συχνές απορίες για το μπότοξ

21 Ιούνιος 2016

Το μπότοξ είναι πλέον ευρέως διαδεδομένο και αποδεκτό ως ένας εύκολος, γρήγορος και με χαμηλό κόστος τρόπος να διατηρήσουμε το πρόσωπό μας χωρίς ρυτίδες.

Αν και η χρήση του botox είναι πολύ συχνή στις μέρες μας, υπάρχουν αρκετές απορίες που απευθύνουν γυναίκες και άνδρες στον πλαστικό χειρουργό, όπως οι παρακάτω:

Θα έχω μετά το μπότοξ παγωμένο πρόσωπο;

To “παγωμένο πρόσωπο”, που παλαιότερα ήταν συχνό φαινόμενο σε θεραπείες μπότοξ, πλέον έχει εξαλειφθεί .

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει διάφορες ειδικές τεχνικές και με τις οποίες μπορεί να υπολογίσει την κατάλληλη ποσότητα μπότοξ, έτσι ώστε να επιτύχει φυσικό αποτέλεσμα.μποτοξ

Το μπότοξ είναι κατάλληλο για όλους;

Το μπότοξ είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει προς όλους, εκτός από περιπτώσεις εγκυμοσύνης , θηλασμού ή στατικών ρυτίδων. Στατικές λέμε τις ρυτίδες που δεν έχουν σχέση με τους μυς αλλά οφείλονται στην απώλεια κολλαγόνου και τη γήρανση. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούνται άλλες τεχνικές όπως πήλινγκ, fractional laser, κ.α..

Έχω βρει πολύ φτηνό μπότοξ. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Το botox είναι ένα ακριβό φάρμακο και οι περιπτώσεις που η τιμή του είναι πολύ χαμηλή χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Έχουν παρουσιαστεί παγκοσμίως περιπτώσεις με χαμηλό κόστος του μπότοξ, που οφείλονταν σε διάφορους παράγοντες, όπως φάρμακο άγνωστης προέλευσης, με μειωμένο (ή και ανύπαρκτο) έλεγχο ασφαλείας και ποιότητας του προϊόντος, μπότοξ από ληγμένες παρτίδες παραγωγής, μπότοξ με υπερβολική αραίωση κ.α.

Κάθε πότε χρειάζεται να κάνω μπότοξ;

Δεν υπάρχει γενικός κανόνας καθώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Πάντως γενικά υπάρχουν 3 μεγάλες κατηγορίες στην μυική διαμόρφωση ενός προσώπου.
Ο ορθοκινητικός τύπος. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ταύτιση μυικών συσπάσεων και έκφρασης συναισθημάτων. Είναι η ιδανική περίπτωση καθώς το μπότοξ κρατά έως και 9 μήνες και μπορεί να γίνεται και κάθε 1 χρόνο.
Ο υπερκινητικός τύπος. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει ταύτιση και το μπότοξ δεν διαρκεί πάνω από 6 μήνες, οπότε χρειάζονται 2-3 επαναλήψεις το χρόνο.
Ο υπερτονικός τύπος. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει καθόλου συγχρονισμός και η βελτίωση του προσώπου είναι μέτρια και δεν διαρκεί πάνω από 2 μήνες, με αποτέλεσμα να χρειάζονται 4-5 επαναλήψεις το χρόνο.

Πρέπει να κάνει πλαστικός χειρουργός την ένεση μπότοξ;

Η επιτυχία και διάδοση του μπότοξ έχει κάνει πολλούς άσχετους με το αντικείμενο, με μόνο στόχο το άμεσο κέρδος, να κάνουν εφαρμογές μπότοξ. Έχουν παρουσιαστεί να γίνεται η διαδικασία σε κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια, φαρμακεία, οδοντιατρεία κλπ από ανθρώπους άσχετους με το εξειδικευμένο αυτό αντικείμενο, διακυβεύοντας την ασφάλεια και το αποτέλεσμα της γυναίκας ή του άνδρα που τους εμπιστεύεται. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μόνοι εξειδικευμένοι να κάνουν εφαρμογές μπότοξ για αισθητικούς λόγους είναι οι δερματολόγοι και οι πλαστικοί χειρουργοί.

 

Last modified on Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016 11:19

Newsletter

Γίνετε μέλος στη παρέα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική και αισθητική χειρουργική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισθητική Ανάπλαση 
Μουσών 1, 11524 Αθήνα
(κόμβος Κηφισίας & Κατεχάκη)
210 6985678

Email:anaplasis@a-a.gr

Συχνές επισκέψεις σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Connect VIA Social media

  • facebook
  • google
  • twitter