Γνωριστε τον γιατρο σας

doc

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση του botox στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του.

Περισσότερα

Κλειστε το ραντεβου σας

tel banner

Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε άμεσα την επίσκεψή σας για ενημέρωση ή εφαρμογή botox.

Περισσότερα

Δειτε στα video

Φωτογραφιες πριν και μετα

before after banner

Επισκεφτείτε τη photo gallery για να δείτε φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών «πριν-μετά». Εφαρμογές μπότοξ με φυσικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα

Κόστος στην Ελλάδα για μπότοξ

17 Μάιος 2016

Το μπότοξ χρησιμοποιείται για αισθητικούς κυρίως λόγους. Είναι μια μη επεμβατική διαδικασία που προτιμάται από πολλές γυναίκες αλλά και άντρες ως θεραπεία αντιγήρανσης. Χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες σε ασθενείς με νευρολογικά παθήσεις, οφθαλμολογικά προβλήματα, ακόμα και για αντιμετώπιση συγκεκριμένης αιτιολογίας ημικρανιών.

Το μπότοξ το 2015 στην χώρα μας

 

Πολλοί θα πίστευαν ότι λόγω της ιδιαίτερης οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, οι θεραπείες μπότοξ θα παρουσίαζαν μείωση ως είδος “πολυτελείας” για τις Ελληνίδες. Τα επίσημα στοιχεία όμως δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Σύμφωνα με την εταιρεία Allergan, η οποία κατασκευάζει το μπότοξ, έγιναν στην Ελλάδα περίπου 80.000 θεραπείες μπότοξ μέσα στο 2015 με το συνολικό κόστος να αγγίζει τα 20 εκ. ευρώ το χρόνο. Συνολικά παρουσιάζεται αυξητική τάση περίπου 10% ετησίως.

 

Η ανοδική πορεία των θεραπειών μπότοξ γίνεται εμφανής στους πλαστικούς χειρουργούς. Ο λόγος που προτιμάται από χιλιάδες γυναίκες αλλά και άνδρες είναι ότι πρόκειται για οικονομικά προσιτή θεραπεία με άμεσα, αξιόπιστα αποτελέσματα. Εξάλλου, λόγω της οικονομικής κατάστασης των ελλήνων, πολλές και πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν μια εφαρμογή botox, που θα τους κοστίσει αρκετά φτηνότερα από μια πιο επεμβατική διαδικασία. Φυσικά, στην περίπτωση του μπότοξ, τα αποτελέσματα δεν θα είναι μόνιμα και τόσο θεαματικά, σε σχέση με τις πιο επεμβατικές διαδικασίες, αλλά αυτός είναι ένας συμβιβασμός που το ενδιαφερόμενο άτομο δέχεται να κάνει λόγω ιδιαιτέρων οικονομικών συνθηκών

 

Μπότοξ κάνουν και οι άνδρες

Παρά το γεγονός ότι η διατήρηση ενός νεανικού προσώπου χωρίς ρυτίδες θεωρείται “γυναικεία υπόθεση” έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια αύξηση και του αριθμού των ανδρών που επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό για μπότοξ. Φυσικά, ο αριθμός είναι σε αναλογία 9:1 υπέρ των γυναικών αλλά υπάρχει ανοδική τάση. Πλέον, ο σύγχρονος άνδρας ενδιαφέρεται περισσότερο για την εμφάνισή του για προσωπικούς αλλά κι επαγγελματικούς λόγους.

Κατάλληλη ηλικία και αριθμός θεραπειών μπότοξ

Η συχνότητα που πρέπει να γίνεται το botox ποικίλει. Γενικά, η διάρκεια του είναι 6 μήνες, οπότε γίνεται 2 φορές το χρόνο. Η κατάλληλη ηλικία έναρξης της θεραπείας με μπότοξ δεν είναι καθορισμένη κι εξαρτάται από το κάθε άτομο, τον οργανισμό του, την ποιότητα του δέρματός του, τις καθημερινές του συνήθειες, αλλά και τις επιθυμίες του. Το μπότοξ είναι ένα υλικό που ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί κυρίως με προληπτικό χαρακτήρα, έτσι ώστε οι πρώτες ρυτίδες στο πρόσωπο κυρίως στο μέτωπο, το πόδι της χήνας και το μεσόφρυο να εξαλειφθούν ή έστω να περιοριστούν για όσο διάστημα συνεχίζεται η χρήση του. 

 

 

Last modified on Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016 10:58

Newsletter

Γίνετε μέλος στη παρέα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική και αισθητική χειρουργική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισθητική Ανάπλαση 
Μουσών 1, 11524 Αθήνα
(κόμβος Κηφισίας & Κατεχάκη)
210 6985678

Email:anaplasis@a-a.gr

Συχνές επισκέψεις σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Connect VIA Social media

  • facebook
  • google
  • twitter